Меню Затваряне

Отделението по Физиотерапия и рехабилитация към МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ АД с обновена база

Отделението по Физиотерапия и рехабилитация е с обновена база, с необходимата апаратура и инструментариум, съобразно изискванията на медицинския стандарт по физикална и рехабилитационна медицина.

Позиционирано е на първия етаж в основния корпус на болницата, в непосредствена близост до секторите за електро и светлотерапия и кинезитерапия и лечебна физиотерапия.

В отделението се лекуват пациенти с възпалителни и дегенеративни ставни заболявания, заболявания на централната и периферната нервна система, както и пациенти с постоперативни интервенции.

Използват се съвременни нови  апарати за ниско, средно и високочестотни токове, апарат за ниско интензивно магнитно поле с възможности за променливо импулсно поле, апарат за ултразвукова терапия, източници  на ултравиолетови лъчи,  видими и инфрачервени лъчи, лазер и др.

Оборудвано е  с шведска стена, клетка на Роше за суспензионна терапия,  уреди за механотерапия за раздвижване на стави,  тренировъчни уреди и приспособления – тояжки, гирички, топки, експандери, за трениране на фини движения; помощни средства за позиционно лечение и за обучение в ходене с помощни средства.