Меню Затваряне

МБАЛ “Св. Иван Рилски- Разград” АД, закупи нова медицинска апаратура за нуждите на отделението по Физиотерапия и рехабилитация

МБАЛ “Св. Иван Рилски- Разград” АД, закупи нова медицинска апаратура за нуждите на отделението по Физиотерапия и рехабилитация – Комбиниран апарат за електро и магнитотерапия и лампа Солукс.

Високотехнологичният BTL-4000 е комбиниран апарат за електро и магнитотерапия. Чрез електротерапията се прилага електрически ток, чрез използване на електроди вконтакт с кожата на пациента. Използването на електротерапията в областта на физиотерапията е при остра и хронична болка, при лечението на нервно-мускулни дисфункции, подобрява мобилността на пациентите, налмалява остри и хронични отоци, подобрява притока на кръв по переферниите и спомага за по-бързата заздравяване на наранени тъкани.

Магнитотерапията е основна процедура в специалността физиотерапия. Терапията включва следните ефекти: обезболяващ и противовъзпалителен, противооточен и спазмолитичен ефект, подобрава циркулацията на кръвта. Лампата Солукс предизвиква върху кожата топлинен еритем , хиперемия в тъканите, разширява кръвоносни и лимфни съдове, което води до подобряване на лимфои кръвообращението, намалява въпалителните процеси.Топлинният ефект от лампа Солукс оказва лечебно, болкоуспокояващо, противовъзпалително и трофично действие на тъканите. Прилага се при следните заболявания: синуит, отит, плексит, радикулит, Пареза на лицевия нерв, невралгии и след хирургични операции. Целта на инвестицията е да се повиши качеството и ефективността на лечението на пациентите в лечебното заведение.