Меню Затваряне

Семинар в МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ АД по повод световния ден за борба срещу ХИВ/СПИН

1 декември – Световен ден за борба срещу ХИВ/СПИН

РЗИ – Разград и доброволци от БМЧК – Разград организираха семинар в библиотеката на МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, който премина под мотото „От теб се иска да избегнеш риска“!

Медицинският персонал в болници, поликлиники и други мединцски центрове е с висок риск от заразяване с вируса. Поради тази причина е редно информираността на работещите в здравната сфера да се повишава и да се акцентира върху начините за предпазване от заразяване по време на работа. Вниманието на този семинар бе насочено именно към начините за предаване на ХИВ и предпазване на персонала на болницата от инфекцията. Раздадени бяха здравно-информационни материали.

ВАЖНО! ХИВ е болест, предавана по полов път (БППП) и означава човешки имунодефицитен вирус. Това е вирус, който атакува имунната система на вашето тяло. Ако имате ХИВ и не взимате лекарства, вашата имунна система отслабва. След дълго време без лекарства вашето тяло вече не може да се предпазва от инфекции. В такъв случай имате СПИН. Лице със СПИН е малко вероятно да живее толкова дълго, колкото човек без него.